Kraam maaltijden

De juiste voeding na de bevalling werkt een sneller herstel in de hand, een beter op gang komen van de borstvoeding en een stabielere emotionele staat van zijn - zodat je er meer voor je baby kunt zijn en je zowel jezelf áls jouw baby de beste start kunt geven.

Image
Westerse en Oosterse kennis samen

Ik combineer de kennis uit mijn opleiding tot orthomoleculair voedingstherapeut met oude wijsheden uit de Oosterse geneeskunde zoals Ayurveda en Traditionele Chinese Medicijnenleer (TCM). East meets west :).

De combinatie van deze kennis maakt dat ik precies die ingredienten ken die jou helpen bij het herstel na de bevalling en die ondersteunend zijn bij de borstvoeding.

Image

Juist nu is extra zorg voor je lichaam nodig

Wellicht waren er complicaties bij de bevalling zoals veel bloedverlies, had je een erg lange bevalling of is jouw baby geboren middels een keizersnede. Dit zijn stuk voor stuk dingen die veel energie van je lichaam zullen vragen. Samen met de bizarre daling van de hormonen, de korte nachten en het voeden van jouw baby, zijn er genoeg redenen om extra goed voor je lichaam te zorgen nu.

Voorbeeldmenu's


Het uitgangspunt bij al mijn maaltijden is ‘clean eating’. Ik gebruik zoveel mogelijk biologische, verse ingrediënten. In mijn keuken zie je geen pakjes, zakjes, smaakversterkers of geraffineerde suikers.

Om je een idee te geven van wat ik zoal kook vind je hieronder een aantal voorbeeldmenu's. Alles wordt vers gemaakt, dus kan aangepast worden aan eventuele dieetwensen of allergieën.

Image

Voedzame maaltijden

Kitcheri is het gerecht dat binnen de Ayurveda aan mensen wordt aangeraden om te herstellen van ziekte. Geweldig dus ook voor een lijf dat herstelt na een bevalling. Het bevat naast rijst helende specerijen, zachte aardse groenten en licht verteerbare mungbonen. Om die reden staat dit gerecht bijna altijd in de eerste week van de kraamtijd op het menu. Verder fijne one pot meals die makkelijk zijn op te warmen en op te eten.

Maaltijden

Kitcheri

Stoofschotel met quinoa, kikkererwten en verschillende groenten

Kip-kokoscurry

Soepen

Als basis voor mijn soepen gebruik ik, voor de niet-vega's onder ons, bottenbouillon. Dit is rijk aan mineralen en aminozuren die helpen bij de collageen aanmaak en daarmee geweldig zijn voor herstel na zowel een vaginale bevalling maar zeker ook na een keizersnede. Daarnaast ondersteunt het je verterings-stelsel en je immuunsysteem.

De soepen zijn heerlijk als warm lunch gerecht of als extra later in de middag.

Soepen

Wortel/rode linzensoep

Courgette/spinazie soep

Pompoensoep


Image
Image

Snacks

In mijn oven staat vaak wel iets te bakken. Daarom heb ik in mijn pakketten standaard gezonde 'snacks' toegevoegd. Zonder geraffineerde suikers, maar met veel smaak. Ook veel in glutenvrije en lactosevrije variant.

Ideaal voor de hongermomenten tussendoor, als je je kindje voedt bijvoorbeeld of 's nachts trek hebt.

Snacks

Bananenkokosbrood

Pompoen-amandelbrood

Zoete aardappelmuffins

Eigenlijk ben ik dus jouw privé chef, die ervoor zorgt dat je voedzame maaltijden tot aan je deur bezorgd krijgt die echt specifiek bijdragen aan het herstel van jouw lichaam.

Voedzaam Kraampakket

Kies uit een van de volgende opties

Mini-pakket

€44

Eenmalig proefpakket

Avondmaaltijd: 1 portie

Soep: 1/2 liter

Snack

Bestellen

4 pakketten

€444

Strippenkaart voor 4 maaltijdpakketten. Elk pakket bevat:

Avondmaaltijd: 2 porties

Soep: 1 liter

Snack: 1/2 bananenbrood of gelijkwaardig

Add on optie: mocht een gezinslid mee willen eten van de avondmaaltijd, dan kan dat natuurlijk. Er wordt dan 22 euro extra per keer in rekening gebracht.

Bestellen

8 pakketten

€822

Strippenkaart voor 8 maaltijdpakketten. Elk pakket bevat:

Avondmaaltijd: 2 porties

Soep: 1 liter

Snack: 1/2 bananenbrood of gelijkwaardig

Add on optie: mocht een gezinslid mee willen eten van de avondmaaltijd, dan kan dat natuurlijk. Er wordt dan 22 euro extra per keer in rekening gebracht.

Bestellen

Deze prijs is alles inclusief: 21% BTW, biologische ingrediënten, een paar uur liefdevol koken en bezorging aan huis.

FAQ

Antwoord op een aantal veelgestelde vragen


“Denise is een wolk sprankelende energie en liefde. Iedere week vulde ze de koelkast met speciale soepen, dahls, pannenkoekjes, banenbroden en curry’s die mijn lichaam per week sterker maakte. Morgen nog een laatste keer de koelkast vol met Denise d’r heeeeerlijke kookkunsten. Dan laat ze ons los. En dat is ok.”
Dagmare
Image