Voedzaam Kraampakket

Elk voedingsmiddel in dit boodschappenpakket is zorgvuldig uitgekozen voor het herstel van je lichaam na de geboorte. De pure, onbewerkte en biologische ingrediënten ondersteunen ook de borstvoeding.
Zo geef je zowel jezelf áls je baby de beste start.

In drie stappen naar een gezonde kraamtijd


  • Ingrediënten uit Voedzaam Kraampakket

    In het pakket zitten de droge, houdbare ingrediënten die de basis vormen voor een zestal gerechten: drie hoofdmaaltijden, twee soepen en een ontbijtgerecht. Met elk recept kun je drie a vier porties van het gerecht maken, zo is de inhoud van het pakket voldoende om je eerste week als kraamvrouw je ontbijt, lunch en diner van te eten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de maaltijden te delen met een partner, of een aantal porties in te vriezen zodat je er later in de kraamperiode nog van kunt eten.

  • Koop/bestel verse ingrediënten

    Het enige dat je naast de droge ingrediënten in dit pakket zelf nog moet toevoegen zijn een aantal verse producten, zoals groenten of fruit. Daarvoor is een handig boodschappenlijstje toegevoegd. Zodra je bent bevallen kun je die boodschappen thuis laten bezorgen of er iemand voor op pad sturen.

  • Maak maaltijden met behulp van receptkaartjes

    Op de receptkaarten lees je op welke manier de gerechten bijdragen aan een gezonde kraamtijd en vind je de instructies om de gerechten te bereiden. Maak je geen zorgen, je hoeft hier echt geen sterrenchef voor te zijn. Het zijn eenvoudige, smakelijke eenpansgerechten.

Verwarmend - Voedend - Vervullend


Om weer nieuwe levensenergie - Chi- op te doen heeft je lichaam in de kraamtijd warme, voedzame maaltijden nodig. Even geen smoothies en (fruit)salades, maar soepen, stoofschotels en snacks die je lijf liefde en energie geven.

Image
Westerse en Oosterse kennis samen

Voor het samenstellen van de recepten zijn wetenschappelijke inzichten uit de orthomoleculaire voeding leer gecombineerd met oude wijsheden uit de Oosterse geneeskunde zoals Ayurveda en Traditionele Chinese Medicijnenleer (TCM).

De maaltijden bevatten de vitamines en mineralen die essentieel zijn voor het herstel zoals vitamine C, ijzer, collageen en magnesium. De vetten zorgen voor het verrijken van de moedermelk zodat je kindje goed kan groeien. Er wordt gekookt met knolgewassen, die een aardend effect hebben. Bovendien worden alle maaltijden warm gegeten. Zo behoud je je energie voor je herstel en het zorgen voor jouw baby.

Image

De beste start voor jou en je baby

Alle ingrediënten in het Voedzaam Kraampakket dragen stuk voor stuk bij aan het herstel van je lichaam en het op peil houden van je energieniveau. Daarnaast ondersteunen ze de borstvoeding.

Veel moeders die borstvoeding geven vinden het prettig om tijdens het voeden iets te eten en te drinken in de buurt te hebben. Daarom vind je in het pakket een aantal gezonde snacks en een doosje borstvoedingsthee.

De maaltijden die je kunt klaarmaken zijn makkelijk te verteren en hebben een hoge voedingswaarde. Zo weet je zeker dat je jezelf en je baby de best mogelijke start geeft. Ook na eventuele complicaties.

Inhoud Voedzaam Kraampakket

Het pakket bestaat uit de basis ingrediënten voor het samenstellen van een weekmenu:


Kitcheri en curries Voedzaam Kraampakket

3 Voedzame maaltijden

Kitcheri is het gerecht dat binnen de Ayurveda aan mensen wordt aangeraden om te herstellen van ziekte. Geweldig dus ook voor een lijf dat herstelt na een bevalling. Het bevat naast rijst helende specerijen, zachte aardse groenten en licht verteerbare mungbonen. Om die reden mag hij niet ontbreken in het pakket.

Daarnaast zijn er twee recepten voor heerlijke stoofschotels. Allemaal eenpansgerechten die makkelijk zijn om te bereiden en ook met een kind op de arm of aan de borst naar binnen kunnen worden gelepeld. Daar hebben we uiteraard over nagedacht.

Maaltijden - elk recept is voor 3-4 personen

Kitcheri

Stoofschotel met quinoa, kikkererwten en verschillende groenten

Rode linzen - pindacurry

Soepen

Als basis voor de recepten voor twee soepen vind je in het pakket bottenbouillon. Dit is rijk aan mineralen en aminozuren die helpen bij de collageen aanmaak en daarmee geweldig zijn voor herstel na zowel een vaginale bevalling maar zeker ook na een keizersnede. Daarnaast ondersteunt het je verterings-stelsel en je immuunsysteem. In het vegan pakket zit een fijne groentebouillon. Die bevat deze super powers helaas niet, maar is wel erg lekker.

De soepen zijn heerlijk als warm lunch gerecht of als extra later in de middag.

2 grote pannen soep

Pompoensoep met kokosmelk

Wortel-pastinaak soep


Soep Voedzaam Kraampakket
Snacks Voedzaam Kraampakket

Snackmand

Een ding was zeker, de snacks mochten niet ontbreken in het Voedzaam Kraampakket. Want met korte nachten moet je je energie wel uit je eten halen en is het ontzettend fijn dat je daar gezondere alternatieven voor in huis hebt dan het pak chocoladekoekjes in de kast.

Ideaal voor de hongermomenten tussendoor, als je je kindje voedt of 's nachts trek hebt.

Snacks

Weleda borstvoedingsthee

Gedroogde vijgen

Noten/zaden repen

Ontbijt

Ook aan het ontbijt is gedacht. Superbooster voor de borstvoeding is havermout, dus die is de shining star op het menu. Met het basisrecept voor de overnight oats kun je alle kanten op en elke dag een andere variant voor jezelf maken. Ook deze eet je warm.

En als je niet van havermout houdt, of gewoon wat wil afwisselen, vind je ook wat fleurige granola's in het pakket.

Ongeacht het tijdstip kun je zo in ieder geval altijd een snel ontbijtje voor jezelf klaarmaken.

Ontbijt

Overnight oats - kraamhavermoutpap

Granola


Havermoutpap Voedzaam Kraampakket

Je hebt een geweldige prestatie geleverd, want er groeide een mini-mensje in jouw buik die jij vervolgens op de wereld hebt gezet. Nu is het tijd om je lichaam daarvoor te bedanken door er goed voor te zorgen.

Bestel hier het Voedzaam Kraampakket

Kies uit een van de volgende opties

Standaard

€125

Inclusief verzendkosten

Bestellen

Vegan

€125

Inclusief verzendkosten

Bestellen

Deze prijs is inclusief BTW & verzendkosten

FAQ

Antwoord op een aantal veel gestelde vragen


“Makkelijke recepten voor de lekkerste soepen en curries. Dit is het comfort food waar je lichaam naar verlangt als je net bevallen bent. Ideaal om jezelf, een zwangere vriendin of (schoon) dochter cadeau te doen.”

Nutrilicious- Nina Olivari Fotografie- Voedzaam Kraampakket review