Zwangerschap

Het groeien en op de wereld zetten van een baby is een mega prestatie van je lichaam. Daar zijn vanzelfsprekend veel voedingsstoffen voor nodig. Niet alleen voor je kindje, maar ook voor jezelf. Zodat jij optimaal kunt blijven functioneren.

In een online consult gaan we in op de voedingstoffen die belangrijk zijn in de fase van de zwangerschap waarin je zit of die nog gaat komen.

Ook met specifieke vragen, bijvoorbeeld over zwangerschapsdiabees (mijn afstudeeronderwerp :)) kun je bij mij terecht.

Image

Voeding in de zwangerschap

Met welke vragen kun je bij mij terecht?

Pre-conceptie
Er zijn tal van voedingsstoffen die er aan bij kunnen dragen dat een zwangerschap gezond start. Idealiter breng je die op peil 6 maanden voor conceptie. Ik wijs je graag op de aandachtspunten in deze pre-conceptie fase.

Ook bij verliesgeboortes kan het fijn zijn om samen te kijken of er aanpassingen gedaan kunnen worden in het voedingspatroon om de kans op een blijvende zwangerschap te vergroten.

Trimester 1-3
In elk trimester van de zwangerschap zijn er belangrijke voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei van jouw kindje. In de ene fase zal dat voor botgroei zijn, de andere fase voor opslag van voedingsstoffen die ze in het eerste half jaar van hun leven gaan gebruiken.

Samen kijken we hoe we jouw maaltijden zo kan opbouwen en uitbreiden dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt.

Zwangerschapsdiabetes
Soms doen zich complicaties voor tijdens de zwangerschap. Zo is er een heel aantal vrouwen die de diagnose zwangerschapsdiabetes krijgt. Ik help je graag om van deze diagnose in plaats van een vloek een zege te maken. Want je kunt hier blijvend je gezondheid door gaan verbeteren en je beter voelen dan ooit.

Bevalling
In de laatste weken van de zwangerschap kun je je lichaam middels voeding voorbereiden op de topprestatie die het gaat leveren. En natuurlijk zijn er een aantal niet te missen snacks en drankjes die je tijdens die klus gaan helpen. Je krijgt naast inhoudelijke tips ook een aantal recepten van me mee.

Boek jouw online 1-op-1 consult


Een consult duurt maximaal 60 minuten en vindt online plaats via Zoom.

Soms vraag ik je vooraf of achteraf nog wat informatie toe te sturen zodat we optimaal gebruik kunnen maken van de tijd.

Na afloop van het gesprek zet ik de tips en adviezen voor je op mail, zodat je dat rustig kunt nalezen.


Maak hier een afspraak voor een online consult
Image
Image
Voedingsadvies rondom zwangerschap en kraamtijd
Image
Image